Let’s Do It, Carpați!

Asociația Montană Carpați, în parteneriat cu Let’s Do It, Romania!, lansează campania de ecologizare montană Let’s Do It, Carpați! la care invităm toți iubitorii de munte să participe.

Ne propunem ca, împreună cu toți cei care iubesc muntele și natura, să curățăm cât mai multe trasee montane din țară. Suntem încrezători că, în timp și prin puterea exemplului, vom reuși să responsabilizăm toți turiștii montani nu doar să nu mai abandoneze resturi, ambalaje și alte obiecte pe poteci de munte, dar și să le adune, pe cât posibil, pe cele pe care le întâlnesc pe cărările munților.

Spre deosebire de zonele locuite, unde curățarea spațiilor publice este și în grija autorităților locale, pe poteci de munte, unde accesul este mai dificil, răspunderea revine în special drumeților. Este responsabilitatea fiecarui montaniard să protejeze natura, să nu lase în urmă nimic din ceea ce duce cu el pe munte, cât și să nu strice sau să distrugă natura sau infrastructura montană.

Este nevoie să acționăm în număr cât mai mare, cât mai des și să îi inspirăm și pe cei de lângă noi să facă la fel.

Campania Let’s Do It, Carpați! începe în luna mai a acestui an, se va întinde pe durata a cinci luni de zile și cuprinde trei etape:

1. Prima etapă Let’s Do It, Carpați! se desfășoară pe toată durata lunii mai și chemă la acțiune toți iubitorii de drumeții montane. Pentru toți cei care acceptă provocarea de a participa la prima etapă a campania de ecologizare montană, am pregătit o TOMBOLĂ* cu premii constând în vouchere la magazinele cu articole pentru drumeții montane.

Regulile jocului. Participanții se angajează să adune deșeuri de pe orice traseu montan dorec să parcurgă pe durata lunii mai, să ne trimită câteva poze (minimum 3) de înainte și după, să menționeze traseul montan parcurs și numărul de saci colectați. Fiecare sac de deșeuri adunate de pe poteci montane reprezintă o șansă de câștig la TOMBOLĂ.

Înscrierile în campanie și la tombolă se pot face în 2 variante:

A. Completând acest formular!

sau

B. Postând pe pagina personală de Facebook sau Instagram, cu tag către Asociația Montană Carpați și hashtag #letsdoitcarpati, pozele de before & after, traseul montan parcurs și numărul de saci de deșeuri adunați.

* TOMBOLĂ
– Punem în joc 3 premii săptămânale, prin tragere la sorți, constând în câte 1 voucher de cumpărături în valoare de 100 de lei la magazinul tău preferat de echipament montan. Poți alege între Decathlon, Himalaya, Nootka, Mormota sau Blue Bear.
– Extragerile săptămânale vor avea loc în fiecare zi de luni din mai, începând cu 9 mai 2022, iar în competiție vor intra persoanele înscrise în săptămâna anterioară, de luni până duminică inclusiv.
– Numele câstigătorilor vor fi anunțate pe pagina noastră de Facebook.
– Voucherele vor fi trimise online, pe adresa de email, numai după ce câștigătorul va confirma magazinul ales.
– Termenii și condițiile de utilizare a cardului cadou sunt cele impuse de magazinul emitent.

2. A doua etapă a campaniei Let’s Do It, Carpați! se va desfășura în luna iulie 2022 și va consta în activități coordonate de ecologizare a traseelor, în anumite zile și masive montane, pe care le vom anunța în curând.

3. A treia etapă Let’s Do It, Carpați! va avea loc în luna septembrie. Pe 18 septembrie 2022, în sincronizare cu Let’s Do It, Romania!, ne vom uni forțele să strângem cât mai multe deșeuri din întraga țară, fie ele în munți, pe câmpii sau la marginea orașelor.

Let’s Do It, Carpați! Împreună pentru munți curați!