Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

Tură pe Măgurile Șirnei, la poale de Crai

8 mai , 09:00 - 16:00

50 RON

În data de 08 mai 2021, Asociația Montană Carpați te invită, în cadrul programului „Prin munți cu AMC”, la o drumeție de o zi pe Măgurile Șirnei, la poale de Crai.

 • Experiență necesară: Tura se adresează tuturor categoriilor de iubitori ai muntelui.
 • Locaţia: Masivul Piatra-Craiului.
 • Locuri disponibile: Nu există o limitare a numărului de participanți.
 • Locul, data și ora întâlnirii: Întâlnire sâmbătă, 8 mai, ora 09:00, în satul Șirnea, în locul numit „La Mormântul Florichii’’ (o intersecție de drumuri locale cu DJ 730 Podu Dâmboviței – Șirnea – Fundata – pentru redirecționarea către Google Maps, apăsați aici).
 • Cazare: Nu este cazul.
 • Transport: Cu mașini personale.
 • Organizator: Cristi Dina (Zoff).
 • Ghid: Eugen Adrian Horjea (ghid montan autorizat).
 • Taxă participare: 50 RON (se acordă o reducere de 15% voluntarilor AMC și o reducere de 20% membrilor AMC – reducerile nu se cumulează).
 • Preţul include: Servicii de ghidaj pentru ziua de participare și o donație către proiectele AMC.
 • Prețul nu include: Transportul și taxa de vizitare a Parcului Național Piatra Craiului (aceasta poate fi achitată pe site-ul oficial al parcului, folosind următorul link).
 • Echipament necesar:

– Rucsac de tură 10-15 litri;

– Bocanci de drumeție; 

– Polar/pulover;

– Jachetă de ploaie / Pelerină de ploaie;

– Mănuși;

– Căciulă / șapcă;

– Ochelari de soare;

– Bețe de trekking;

– Recipient apă 2 litri;

– Cremă de protecție solară;

– Izopren / Izolir pentru șezut (pentru popasuri);

– Aparat foto;

– Masca de protecție COVID (obligatoriu);

 • Descriere: Traseul este de categorie ușoară, cu altitudinea minimă de 1200 metri, iar cea maximă de 1521 metri, marcat turistic în totalitate și fără zone expuse. Itinerariul propus are două variante:

a) varianta integrală: Șirnea (La Mormântul Florichii, 1200m) – marcaj BR de aici până în Șaua Vlădușca (La Table) prin Șaua La Crucea Spărturilor (1226 m) – Curmătura Groapelor (1389 m) – Poiana Frumoasă – Vârful Coja (1521 m, punctul de maxima altitudine al turei) – Șaua Joaca (1445 m) – Șaua Vlădușca (La Table, 1415 m) – Poiana Grind – Valea Seacă a Pietrelor – Curmătura Groapelor – Gâlma Pleșei (1472 m) – Șirnea (La Mormântul Florichii). Vom parca mașinile personale pe un teren viran aflat lângă Mormântul Florichii (este posibil să plătim o taxa modică proprietarului) – durată totală 7-8 ore; 

b) varianta de rezervă: în cazul în care la data turei vor fi în vigoare restricții de circulație după ora 20 pentru anumite localități (de exemplu: Bucuresti, Brasov etc.), vom reconfigura traseul astfel: până în Șaua Joaca traseul rămâne neschimbat; de aici ne vom întoarce în Curmătura Groapelor pe BR și mai departe la mașini pe marcaj CA prin Poiana Lungă, printr-o vale paralelă cu cea de la start, între care se află cele două vârfuri Gâlma Spărturilor (1472 m) și Colțul Spărturilor (1469 m) – durată totală 6-7 ore. 

În ce privește peisagistica, vom avea imagini încântătoare atât din Curmătura Groapelor, cât mai ales de pe vârful Coja, spre toată creasta estică a Pietrei Craiului, Bucegii vestici, Leaota, Baiului, Ciucaș, Piatra Mare, Postăvaru și Carpatii Orientali. Pe parcursul traseului, vom oferi de asemenea și informații despre geografia și istoria locală. 

 • Atenție: Ritmul de deplasare va fi unul accesibil tuturor. Nu ne vom grăbi însă vom merge constant, cu pauze pentru odihnă și fotografii. Tura va avea loc numai pe vreme bună și cu vizibilitate cât mai mare, în caz de ceață, ploi sau ninsori ea va fi reprogramată pentru data de 08 mai 2021.
 • Formular de însriere:


Detalii

Dată:
8 mai
Oră:
09:00 - 16:00
Cost:
50 RON
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

La Mormântul Florichii (Șirnea)
45°27'51.6"N 25°14'58.1"E
Șirnea, Brașov 507072 Romania

Organizator

Cristi Dina (Zoff)
Telefon:
0751260141
View Organizator Website