Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

 • Acest eveniment a trecut.

[ANULAT] Tură de iarnă în Munții Făgăraș

19 martie, 2021 , 09:00 - 21 martie, 2021 , 20:00

370 RON

În perioada 19-21 martie 2021, Asociația Montană Carpați  te invită la o tură de iarnă în munții Făgăraș. Hai cu noi să admirăm impunătoarea creastă a Făgărașului și să punem umărul, prin participare, la dezvoltarea infrastructurii turistice montane. 

 • Experiență necesară: nivel mediu în parcurgerea traseelor în condiții de iarnă.
 • Locaţia: Munții Făgăraș.
 • Număr maxim participanți: 8 persoane.
 • Cazare: Cabana Negoiu.
 • Transport: Cu mașini personale.
 • Taxă participare: 370 RON (se acordă o reducere de 15% voluntarilor AMC și o reducere de 20% membrilor AMC – reducerile nu se cumulează).
 • Preţul include: servicii de ghidaj pentru cele trei zile (Eugen Horjea – ghid montan cu experiență de peste șapte ani în domeniu), echipament tehnic (coardă, carabiniere, anouri, stații radio etc.), cazare în camere duble (rezervate exclusiv pentru grupul nostru) și o donație către proiectele AMC.
 • Prețul nu include: transport, mese și echipament personal.
 • Echipament necesar: bocanci tehnici cu talpă rigidă, îmbrăcăminte adecvată sezonului rece, rucsac mediu, polar, căciulă/cagulă, două perechi de mănuși, șosete de iarnă-cel puțin două perechi, parazăpezi, ochelari de soare/schi, mâncare în funcție de necesitățile și dorințele fiecăruia (la cabana se servește mâncare gătită), recipient pentru apă/ceai, ham, lanterna frontală, cască de protecție, două anouri si două carabiniere cu filet, piolet de tură, colțari, bețe de trekking cu rozete de iarnă (o parte din echipament se poate închiria contracost – te rugăm să întrebi organizatorul).
 • Descriere:

Vineri, 19 martie 2021 – Ne întâlnim la ora 09.00 în Piața Victoriei (București) sau la ora 14.00 la Cariera de Marmură Porumbacu (la 15 km de Porumbacu de Jos). Depășim cariera de marmură, de unde o potecă urcă spre Culmea Puha. Ajungem la confluența văilor Sărății în stânga și Șerbotei în dreapta, de unde ia naștere Râul Mare al Porumbacului, văzând în față Cabana Negoiu. După confluență, drumul forestier trece apa Șerbotei iar la capătul drumului forestier găsim loc de parcare pentru mașini. De aici, poteca marcată ne duce pe Muchia Șerbotei. La 1410 metri rămâne în dreapta poteca spre Cascada Șerbotei, pădurea se rărește și ajungem în poiana unde găsim Cabana Negoiu. După formalitățile de cazare, în funcție de ora ajungerii la cabană servim o masă caldă și povestim la o cană cu vin fiert. Nu vom întârzia la povești dat fiind faptul că dimineață ne așteaptă o tură lungă.

Sâmbătă, 20 martie 2021 – După micul dejun luat la prima oră a dimineții, ne pregătim de plecare și începem să urcăm pe versantul vestic al muchiei Șerbotei, pe bandă albastră, timp de 20 de minute până la golul alpin iar apoi pe culmea muntelui, admirând peisajul ce se deschide privirilor de-a stânga și de-a dreapta. În aproximativ 2 – 2,5 ore de la plecarea de la cabană, se ajunge în zona unei strungi pietroase de unde traseul devine sălbatic iar urcușul se accentuează abordându-se un horn, găsind în cele din urmă banda roșie a traseului de creastă. Nu după mult timp, pe stânga ajungem la Vârful Șerbota de 2331 metri marcat de un stâlp indicator, având în față Custura Sărății. În funcție de ora atingerii vârfului Șerbota, de condițiile nivo-meteorologice, de starea fizică și dorința participanților traseul poate fi continuat spre Șaua Șerbotei (2123 m) și vârful Mâzgavu (2277 m) pe marcaj BR pentru coborârea la refugiul Scara și apoi spre cabana Negoiu pe marcaj CA. După tură ne vom răsfăța cu un duș și o sesiune de saună iar spre seară ne bucurăm de o masă copioasă.

Duminică, 21 martie 2021 – Vom „strânge tabăra”, vom lua micul dejun și începem coborârea spre locul unde sunt parcate mașinile, îndreptându-ne către case.

 • EVENIMENT ANULAT DIN MOTIVE INDEPENDENTE DE VOINȚA NOASTRĂ! TURA NU VA MAI AVEA LOC !

Detalii

Începe:
19 martie, 2021 , 09:00
Se termină:
21 martie, 2021 , 20:00
Cost:
370 RON
Categorii Eveniment:
,

Organizator

Marcel Ene
Telefon
0722305728
Email
marcel.ene@asociatiamontanacarpati.ro