Let’s Do It, Carpați! Împreună pentru munți curați

Asociația Montană Carpați în colaborare cu Let’s Do It, Romania! se bucură să dea startul campaniei de ecologizare montană Let’s Do It, Carpați! Campania se desfășoară în trei etape în care cei care vor să se implice vor strânge deșeuri în grupurile proprii de drumeție, apoi în acțiuni coordonate în masive diferite, urmând ca ultima etapă să ne aducă pe toți laolaltă într-o zi comună de curățenie, pe 18 septembrie.

Prima etapă Let’s Do It, Carpați! s-a desfășurat pe durata lunii mai și s-a adresat tuturor iubitorilor de munți care aveau să parcurgă un traseu montan la alegere în România în decursul acestei luni. Indiferent de masivul în care au făcut drumeții, cei care s-au alăturat mișcării #letsdoitcarpati în prima lună a campaniei, au adunat deșeurile întâlnite pe traseele turistice străbătute.

Cea de-a doua etapă Let’s Do It, Carpați! se va desfășura pe durata lunii iulie și va consta în activități coordonate. În weekend-urile din luna iulie, Asociația Montană Carpați organizează evenimente de ecologizare a traseelor turistice din Munții Bucegi (2 iulie), Munții Ciucaș (23 iulie), Munții Vrancei (3 iulie și 24 iulie), Muntele Mare / Apuseni (16 iulie), Piatra Craiului (30 iulie) și Cheile Bicazului (23-24 iulie). Cei interesați să participe la evenimentele de igienizare a traseelor montane vor găsi detaliile și modalitatea de înscriere pe site-ul asociației.

Cea de-a treia etapă se va întâmpla pe 18 septembrie, zi care vine să adune toți iubitorii de natură care vor să se implice pentru munți fără deșeuri. Ne sincronizăm cu partenerii noștri de la Let’s Do It, Romania! și vom colecta deșeurile în paralel. Ei de la câmpie și orice înseamnă drumuri accesibile pentru carosabil, noi aducem forțele care pot intra acolo unde se termină asfaltul și terenul capătă diferențe de nivel de sute de metri.

Povestea Let’s Do It, Romania! a început când un grup de voluntari pasionaţi, animaţi de o idee nebunească, şi-a propus să curețe România într-o singură zi. Pe 25 septembrie 2010, peste 200 000 de români au ieşit să facă curăţenie, participând la cea mai mare acţiune de voluntariat organizată vreodată în România. În total, echipa lor a reuşit să implice peste 1.900.000 de voluntari, transformând Let’s Do It, Romania! în cea mai mare mişcare socială din România care implică toate județele din țară. Împreună, între 2010-2019, voluntarii au reuşit să strângă aproape 23.000 de tone.

Prin campania Let’s Do It, Carpați! dar și prin alte proiecte de educație pe termen lung, misiunea Asociației Montane Carpați este să contribuie la un turism montan sustenabil. Pentru detalii despre proiect puteți scrie oricând la office@asociatiamontanacarpati.ro